Molly, Love You's liefje

"I love You Molly'


door Hans Huiberts (papparazo)

overgenomen uit de Breeders Special 2014 van het blad draf&rensport,
met een knipoog, dus zonder gevoel voor humor moet u dit niet lezen!
Maar er zit wel een kern van waarheid in!

Boven: Molly, het liefje van Love You, Goetmals Wood en enkele collega’s,
de ideale vrouw voor de Franse dekhengsten.Er wordt wel beweerd dat bijna alle Franse mannen een maitresse hebben. Frankrijk heeft ongeveer 67 miljoen inwoners, waarvan de helft van het mannelijk geslacht. Waar komen al die benodigde tientallen miljoenen maitresses eigenlijk vandaan? Daar heeft niemand het over. Omdat er ongeveer net zoveel vrouwen als mannen zijn, bestaan er maar twee mogelijkheden. Ofwel er zijn heel veel echtgenotes die ook vreemd gaan ofwel de maitresses houden er meer vriendjes op na. Beide zeer pijnlijk voor de mannen, dus dat mag in Frankrijk niet worden besproken. Ook wij gaan hier verder niet op in.

Dit verhaal gaat over de seksuele voorkeur van belangrijke mannelijke persoonlijkheden en het speelt zich af in Frankrijk. En nou eens niet over de slippertjes, escapades, bijvrouwen en onechte kinderen van de Franse presidenten, maar over de voorkeur van de koningen van de Franse drafsport. En deze primeur is echt waar!

Wij waren in oktober 2013 met een groep Nederlandse fokkers in Normandië en gingen op bezoek bij Haras de la Brosse van J.P. Dubois. Het was een prachtige dag en eigenlijk was dit bezoek voor mij het hoogtepunt van de reis. We gingen de kampioen-vaderpaarden van Frankrijk in levende lijve aanschouwen en mochten ze aaien. Er was zelfs één fokker bij, die Love You uit dankbaarheid een paar zoenen gaf. Nou heb ik in de loop der jaren voelsprieten ontwikkeld voor bepaalde duistere zaken en ik kijk altijd om me heen, op zoek naar de waarheid achter schermen. Als er op zo’n stoeterij een bloedmooi meisje zou rondlopen, zou ik daar meteen bij denken: “Zou dit de maitresse van Jean-Pierre zijn?”. Maar zo’n meisje liep er niet en Jean-Pierre was er ook niet. Dat niet dus, maar waar alle anderen argeloos aan voorbij liepen, werd mijn oog getrokken door een prachtige mollige merrie, van een ander ras. Een zogenaamde koudbloed. Percheron of zoiets. Zij stond met zichzelf, haar dikke billen, haar lange blonde haren en haar mooie witte sokjes te pronken in een ruime box, vlak naast de dekstal. Ik heb meteen een foto van haar gemaakt (zie boven), want zij stond daar natuurlijk niet zomaar. Daar was iets mee….

Nu moet u weten dat ik erg heb te doen met die populaire dekhengsten, die een paar keer per week de liefde moeten bedrijven met zo’n metalen, meer leer bespannen fantoom. Daar word je toch niet opgewonden van? En na de zoveelste keer raak je ook nog volkomen gefrustreerd, lijkt mij. Sommige mannen maken, bij gebrek aan beter, gebruik van een opblaaspop, die toch nog wel iets van een vrouw heeft en ook zacht is. Maar zo’n fantoom? Ik moet ook zeggen dat de hengstenhouders in dit opzicht erg tekort schieten. Een fantoom kun je toch wel een beetje opsmukken, als een opgezet paard, met echte manen, een lange staart en bewegende oren? Maar nee hoor, niks daarvan. Ik vind dit getuigen van minachting van de hengstenhouders voor hun hengsten, die zoveel geld in het laatje brengen. Ook in dit opzicht loopt Jean-Pierre Dubois als echte paardenman ver voor de meute uit. Ik begreep meteen dat die dikke merrie het liefje is van zijn tophengsten, want paarden lijken in veel opzichten op mensen! Het schijnt dat men haar “Molly” noemt. Haar vader is de Percheron-hengst Speedy So en voor het onderscheid met andere Molly’s op de stoeterij wordt ze daarom soms wel de Speedy So-Molly genoemd. Voordat de hengsten op de bok springen mogen ze altijd eerst even met Molly smoezen. Eerst even de dag doornemen, dan even in haar nek knabbelen, aan haar lange blonde haren trekken, haar mooie rondingen bekijken, haar van achteren besnuffelen. En zij vindt alles goed, want Molly wordt wel een koudbloed genoemd, maar van binnen is ze dat zeker niet!  Daarna springt de hengst op de fantoom en knip-oogt naar zijn Molly, die even verderop het tafereel goedkeurend gadeslaat. Gelukkig beseft hij niet dat Molly ook de vriendin is van al zijn andere collega’s. Jalouzie is hem dus vreemd. En zij is gewoon behaagziek, dus iedereen tevreden. Ik ben blij dat ik mijn  fokmerrie (een dochter van Goetmals Wood) vorig jaar met het sperma van Love You heb laten insemineren, want ik weet nu hoe het wordt geproduceerd: MET LIEFDE! En dat kan nog wel eens het geheim zijn achter de successen van de Dubois-hengsten.

Merci Jean-Pierre, merci Molly!


NB. Dat Molly's vader "Speedy So" heet, heb ik erbij verzonnen, maar de rest is allemaal waar!

Boven: Love You op zijn buitenverblijf.
Met drollen leggen is hij al halverwege met de letter M, van Molly.
(foto's HH)

 


terug naar de artikelen


terug naar het Nieuws© Copyright Fokkersvereniging