Belangrijke merries in de Franse draverfokkerij

en hun (klein)zoons


door Hans Huiberts

overgenomen uit de Breeders Special 2012 van het blad draf&rensport
(en hier en daar bijgewerkt)


Belangrijke merries in de Franse fokkerij

In een ander artikel in de Breeders Special van 2012 wordt behandeld hoe Frans-Amerikaans de Zweedse fokkerij eigenlijk is en hoe Amerikaans-Frans de Franse. Waar een fokker bij zijn keuzes op moet letten, zijn bepaalde merries op bepaalde plekken in een stamboom. Omdat er in onze fokkerij de laatste jaren steeds meer en met veel succes met Frans-Amerikaanse dekhengsten wordt gekruist, is het van belang om ons te verdiepen in bepaalde Franse moederlijnen waaruit veel succesvolle dekhengsten voortkomen. Dit zijn de merries die de verbetering brengen.

Franse topmerries
Frankrijk heeft merries van exceptioneel niveau, merries die soms alle hengsten de baas zijn. Vorige week klopte Roxane Griff over 4.100 m de beste hengsten ter wereld in de Prix de Paris. Dat kunstje flikten o.a. ook Une de Mai (2x), Katinka, Vourasie (3x), Orla Fun en Private Love. Voor zulke topprestaties zijn een groot hart en diepe longen noodzakelijk en merries kunnen die eigenschappen doorgeven aan hun zoons, die de X-factor dan weer kunnen doorgeven aan hun dochters, enzovoorts. Bij bijzondere merries denken we allereerst natuurlijk aan Prix d’Amérique-winnaressen. Toch kan het ook nog anders: sommige merries brengen er in de koers niets van terecht, maar blijken toch onvermoede genetische eigenschappen te bezitten. Alleen de resultaten tellen en we zijn op zoek gegaan naar fokmerries met bijzondere moederlijnen en merries die meerdere succesvolle dekhengsten voortbrachten, vooral als père-de-mères. We bekijken ze in volgorde van geboortejaar. Zie de tabel onderaan deze pagina voor de dekhengsten die ervan afstammen.

Uranie
Een fenomeen uit de jaren 20. Zij won de Prix d’Amérique in 1926, 1927 en 1928.
Haar zoons Kairos en Ogaden hadden de Amerikaan The Great McKinney als vader en zij hebben met veel succes de genen van hun ouders verspreid, met in het bijzonder het X-chromosoom van hun bijzondere moeder. Kairos kennen we allemaal als vader van “onze” Hairos II en van Gélinotte (zie verderop).

Boven: Uranie


Gladys XX
Zij was een Engelse Volbloedmerrie, die met de harddraver Hernani III werd gekruist. Dat was toendertijd bij uitzondering toegestaan. Producten uit dergelijke combinaties zijn zelf geen goede harddravers, maar geven wel de bijzondere eigenschappen van hun Volbloedmoeder door. Dochter Dladys werd moeder van Wereldkampioen en tweevoudig Prix d’Amérique-winnaar Jamin, volgens veel kenners de beste draver ooit. Ook Jamin’s halfbroer Quérido II was een crack. Jamin’s volle zus Ninia werd moeder van de crack Tabriz en van de dekhengst Caprior, de père-de-mère van enkele Dubois-merries. De Belgische ruin Epalio is een achterkleinzoon van Kladys, de halfzus van Jamin.
Tegenwoordig mag geen vreemd bloed meer in het draverras worden ingebracht, maar we kunnen natuurlijk wel gebruik maken van vroegere kruisingen. Let dus op Dladys in een stamboom. Trouwens, de vijfde moeder van de recente Cornulier-winnaar Quif de Villeneuve is de Volbloedmerrie Larida. Je moet wel even geduld hebben, maar dan kan er iets heel moois tevoorschijn komen.

Sa Bourbonnaise
Zij was een crack in de jaren 40 en ook als fokmerrie een voltreffer. Uit deze lijn komen ook fantastische merries zoals Infante II en Wereldkampioene en drievoudig Prix d’Amérique-winnares Roquépine. Hun zoons werden belangrijke pères-de-mères: Sabi Pas, Florestan en Granit. Laatstgenoemde had een beter record en verdiende meer als koerspaard dan zijn halfbroer Florestan, die hem echter in de fokkerij de baas was, doordat hij van het beste vaderpaard (Star’s Pride) afstamde.

Boven: Roquepine met haar zoon Florestan.


Dame d’Autout II
Dit was een Viel-merrie en in haar nakomelingschap is relatief weinig Amerikaans bloed ingebracht, en daardoor voor ons wat minder interessant. Dat gebeurt pas in latere generaties (Norginio en Roc Meslois). Ook Dreammoko stamt van deze merrie af.

Valsovienne
Dit is de grootmoeder van Tibur, die in Zweden zo goed heeft gefokt en daar ook een uitstekende père-de-mère was. In Frankrijk komt Look de Star uit dezelfde moederlijn.

Arlette III
Zij was een uitstekend koerspaard en kreeg 5 veulens, waarvan de twee dochters geen toppers hebben voortgebracht, maar Arlette’s drie zoons echter wel. Kerjacques viel vooral op met zijn dochters (o.a. Une de Mai, Katinka, Gamélia, Gadames) en ook Quito en Seddouk zijn als pères-de-mères van groot belang gebleken.

Bredouille
We beginnen bij haar omdat zij al enkele dekhengsten bracht, waarvan Remember de père-de-mère is van Ourasi en Vourasie. Haar dochter La Coulonces was een uitstekende merrie, vooral op de vlakke banen. Zij werd derde en vierde achter Hairos II in de Grote Prijs der Lage Landen van 1960 en 1961. Haar dochter Vanina B was een crack. We hebben deze moederlijn een jaar geleden beschreven in het Fokkersoog over Timoko.

Cancannière
Zo af en toe duikt deze Prix d’Amérique-winnares op via haar zoon Quirinus III.

Boven: Cancannière wint de Prix d'Amérique 1952


Gélinotte
Alweer zo’n onklopbare Koningin. Deze in 1950 geboren dochter van Kairos won zowel in 1956 als 1957 het drieluik Prix d’Amérique, de Prix de France en de Prix de Paris. Met haar trainer Charly Mills won ze ook de GP della Nazioni 1954, het Duitse Elite Rennen 1956 en de Elitloppet in 1956 en 1957. Zij was in die jaren de beste ter wereld. Haar zoon Ura (van Carioca II) was lang niet zo goed als zij, maar gaf wel de bijzondere eigenschappen van zijn moeder door en hem vinden we nog vaak in stambomen terug. Via haar 3 dochters is niet zoveel overgebleven, behalve de Zweedse topruin Tout ou Rien, die via zijn moederlijn van Gélinotte afstamt. Haar halfbroer Chardonneret staat niet in de lijst, maar komen we ook nog wel eens tegen. Haar overgrootmoeder is de Amerikaanse importmerrie Henrietta C.

Boven: De Wereldster Gélinotte won alle internationale topnummers in 1956 en 1957.


Idumée
Zij won het Criterium des 4 Ans en startte in de Prix d’Amérique. Haar Kerjacques-dochter Gamélia won het Criterium des 3 Ans en de Cornulier en werd tweede in de Prix de France. Zij is de grootmoeder van Otello Pierji.

Jacinthe IV
Haar zoon Pluvier III (v. Hermes D) was een internationale crack en diens volle zuster Vesubie III werd moeder van de uitstekende Passionant (v. Florestan). Diens halfzus Josubie (v. Quito) bracht Viking’s Way. De genoemde vaderpaarden Hermes D, Florestan en Quito zijn hiervoor al vermeld vanwege hun moeder.

Lola de Bellouet
Zij is 3x3 ingeteeld op The Great McKinney en stamt uit een oude Franse lijn. Haar zoon Bellouet en dochter Tira de Bellouet waren jaargangscracks. In haar nafok komen we bekende namen tegen, waaronder de Prix d'Amérique-winnaar Royal Dream. In dit rijtje staat ook My Love Jet, die in Nederlands bezit is.

Ua Uka
Deze in 1964 geboren dochter van Kerjacques was een druktemaker en ze mislukte als koerspaard, maar werd als fokmerrie een fenomeen. In 1980 waren haar twee zoons Fakir en Hadol du Vivier favoriet voor de winst in de Prix d’Amérique en dat was uniek. Zij hebben deze koers echter niet kunnen winnen. Hadol won wel onze Giganten en de Elitloppet. Hij was een nog beter koerspaard dan zijn halfbroer, die hem echter in de fokkerij de baas was. Fakir werd zelfs eenmaal kampioen vaderpaard, dankzij zijn dochter Vourasie. Ook Ua Uka’s minder getalenteerde zoons werden goede dekhengsten, en ook haar kleinzoons. Kijk maar eens in de tabel. De huidige topmerrie Roxane Griff (winnares Prix de Paris 2012, met ruim 3 miljoen Euro de meest winnende Franse merrie ooit) is bijna volledig Frans gefokt, en heeft als 6e moeder Ua Uka.

Agatha
Deze Pacha Grandchamps-dochter was een uitstekend koerspaard en haar Kerjacques-dochter Katinka verdiende rond de jaren 80 een half miljoen Euro. Zij won o.a. de Prix de Paris en is de grootmoeder van Kiwi.

Dourga II
Zij stamt van de Amerikaanse Miss Pierce, net als Ourasi. Haar moeder Romée had ook al dekhengst Pythagoras gebracht, maar we beginnen in de tabel met Dourga II omdat anders niet alle dekhengsten erin passen. Shelford is ook moeder van de topruin Giesolo de Lou.

Dimitria
Aan Dimitria zit een mooi verhaal vast. Zij had de pech dat zij altijd achter Bellino II aan moest lopen, zoals de meeste van haar tijdgenoten. Daardoor werd ze tweemaal tweede in het Criterium de Vitesse en derde in de Prix de France en de Paris. Verlost van Bellino won ze in 1976 wel de Elitloppet en de Lotteria. Een topmerrie. Ze stamt af van de Amerikaanse import-merrie Anna Maloney, die op haar beurt van wereldrecordhoudster Nancy Hanks afstamt. Dimitria kreeg 6 dochters, waarvan er 3 Zweeds werden geregistreerd. Van de drie Franse dochters is er één van Speedy Crown, genaamd Une Crown, met een record van 1.19,4 en een winsom van € 18.500. Deze bracht 3 zoons en 4 dochters, waarvan de laatste Ma Crown de beste was (1.14,5 - € 105.000). Als fokmerrie maakte Ma Crown een bliksemstart met haar Love You-dochter Royal Crown (1.10,7 - € 521.000). De eerste dochter van Une Crown heet Etta Extra en dan weet u misschien al genoeg: de moeder van Mara Bourbon en Qualita Bourbon, die beide meer dan 1,5 miljoen wonnen. Tot zover zien we in deze lijn alleen topmerries. Maar gelukkig bracht Etta Extra ook enkele hengsten, waaronder de topper Sam Bourbon en de wat minder getalenteerde Racer Bourbon, die nu beide in de fokkerij worden gebruikt. Het was en kwestie van wachten totdat ook Etta's fantastische dochters voor dekhengsten gingen zorgen: Face Time Bourbon, Follow You en Fabulous Wood. Zie de tabel hieronder.

Boven: Na een koers in het dodenspoor wint Dimitria (2e van rechts) de Elitloppet in 1976,
voor de Zweed Duke Iran en de Fransen Clissa (met bles) en Dauga (links).

Gadamès
Gadamès stamt af van de Amerikaanse Lady Mary en was een kampioene, samen met haar jaargenote en halfzus Gamélia (beide van Kerjacques). Beide liepen in 1979 onze GP der Lage Landen. Gadamès bracht slechts 2 recordloze producten, waarvan de dochter Udamès een succesvolle fokmerrie werd. Zij is o.a. moeder van de volle broers Ganymède en Halimède.

Jolie Perle
Zij stamt af van de Amerikaanse Lady Stately. Jolie Perle is de moeder van Echo en de grootmoeder van Imoko, die in Nederlands bezit is.

Infante d’Aunou
Zij was een dochter van de hengst Niky des Etangs, een zoon van de halfzus van Gélinotte. Infante bracht slechts 3 producten, waarvan we allemaal And Arifant kennen. Zijn halfbroer Un Fan d’Aunou was een ruin met een winsom van € 180.000 en zijn halfzus Sissi d’Aunou werd een fantastische fokmerrie. Zij bracht naast de dekhengst Bon Vivant (€ 356.000) nog 5 ruins, die uitstekende koerspaarden waren met als bekendste Etonne Moi en Monte Georgio.

Kravotte
Zoals meer fokmerries van Dubois is zij een dochter van Caprior. Haar moeder had een Franse oorsprong maar bevatte veel Amerikaans bloed. Kravotte is vaak gekruist met Fakir du Vivier, die goede producten bij haar bracht, waaronder Rainbow Runner. Eénmaal mocht ze een vliegreis maken om op bezoek te gaan bij Speedy Somolli. Uit die korte romance kwam de merrie Daisy Chain voort, die anderhalve ton op de baan won en vervolgens 13 veulens kreeg, waaronder miljonair Kaisy Dream.

Krille
Een nogal Frans gefokte recordloze merrie, die goede producten bracht van Franse, Amerikaanse en gemixte dekhengsten. Zeven van haar 15 producten wonnen meer dan een ton, met als bekendste de Giganten-winnaar Jam Pridem.

Nesmile
Zij stamt van de Amerikaanse Milady Volo en is weer een dochter van Caprior (zie Gladys). Ze is de exponent geworden van de foktheorieën van Dubois en bracht hem 6 topproducten van Amerikaanse vaderpaarden, waarvan 4 dekhengsten. Love You is haar achterkleinzoon. De uit de vierde generatie komende So Lovely Girl is in Nederlands bezit.

Quézira
Zeer succesvolle fokmerrie, die ook naar de USA mocht om daar gedekt te worden, o.a. door Armbro Goal met wie ze Cézio Josselyn produceerde. Haar beste afstammelingen zijn de merries Belina Josselyn en Uza Josselyn.

Slave
Prachtig gefokte merrie van Jiosco u.d.v. Kerjacques, die een hele serie uitstekende dravers heeft gebracht, met als laatste de in Nederlands bezit zijnde Tchao Love.

Tahitienne
Wat maakt haar nu zo bijzonder? Ze is 3x4 ingeteeld op Jamin en haar grootmoeder is van Caprior, dus ook Jamin’s volle zus Ninia staat in de 4e generatie. Tahitienne is een dochter van de Nevele Pride-zoon Kimberland. Op haar X-lijnen zien we Sa Boubonnaise, Arlette III en 3x Dladys. Gélinotte staat ook in haar stamboom, maar niet op een X-lijn. Tahitienne bracht 3 dekhengsten Bon Conseil, Extrême Dream en Goetmals Wood, die alle drie vooral zeer goede dochters brengen, dankzij hun moeder. Tahitienne bracht verder nog de topmerrie Mahana, die inmiddels in de fokkerij met Tequila Coktail ook al een topmerrie heeft gebracht. De generaties gaan bij Dubois steeds sneller en uit deze lijn zullen nog wel enkele succesvolle dravers voortkomen.

Armbro Glamour
Zij is een achterkleindochter van de Amerikaanse Cassin Hanover, die o.a. moeder was van Elma (winnares Elitloppet en Prix de France, 2e in de Prix d’Amérique). Cassin Hanover staat ook aan de basis van Abano As. Armbro Glamour komt eigenlijk uit de “arme” tak van Sug, maar met de Frans-Amerikaanse hengst Quouky Williams mixte zij een mooie Coktail, die voor 63% Amerikaans is. Zijn halfbroer Lorenzo Jet (v. Défi d’ Aunou) staat dit jaar bij Cees Siersema ter dekking. De halfzus Delmonica Jet (v. Tarras Boulba) is moeder van een aantal uitstekende dravers en zij is ook al oma van Quaker Jet.

Dubois-merries
De laatste 6 besproken stammerries zijn in handen van de familie Dubois, en ook merries uit de nafok van Dimitria en de onder Dourga II genoemde Hangone. Deze familie heeft min of meer het monopolie heeft gekregen op het zo populaire moderne Amerikaanse bloed in de Franse fokkerij, en dat is aan de dek- en veulengelden te zien. Van de 12 dekhengsten duurder dan 10.000 Euro zijn er 7 in eigendom van de familie Dubois. De andere vijf zijn Jag de Bellouet, Look the Star, Ready Cash, Saxo de Vandel en Timoko.

Tenslotte
Excellente Prix d’Amérique-winnaressen als Amazone B, Masina, Ozo, en de bijna-winnaressen Une de Mai en Vourasie hebben helaas geen of weinig nakomelingen gehad en ook geen zoons of kleinzoons, die hun (groot)moeders X-chromosoom en andere goede eigenschappen konden verspreiden. Maar de allerbeste merries Uranie, Roquépine en Gélinotte vinden we nog heel vaak terug. Zulke merries moet je op de juiste plekken in een stamboom zien te krijgen, net als de andere merries uit onderstaande tabel. En ik ben er ongetwijfeld nog een aantal vergeten te noemen.

Let op: Resultaten uit het verleden zijn in de draverfokkerij vaak wel een garantie voor de toekomst!

(einde artikel uit 2012)


Belangrijke stammoeders van Franse vaderpaarden

D.w.z. de X-merries, die in de huidige tijd nog van groot belang zijn via hun zoons (als père-de-mère)
Onder de merrie staat het geboortejaar, de moederlijn en haar record
U... = moederlijn oorsprong Amerikaans, E... = moederlijn oorsprong Frans

X-merrie product volgende generatie volgende generatie volgende generatie
Uranie Kairos
1920, E32,1.22 Ogaden
 
Gladys Dladys (fokm) Jamin
1931, E56, Volbloed Quérido II
Odysner
Ninia (fokm) Tabriz
Caprior
 
Sa Bourbonnaise Hermes D
1940, E12, 1.23 Le Postillon
Glamour II (fokm) Lamour (dekh Ned.)
Infante II (fokm) Sabi Pas
Jalna IV (fokm) Roquépine (fokm) Florestan (v.Star's Pride)
Granit (v. Ayres)
Hague (fokm) Opium
Ussania (fokm) (via 2 fokm) Itou Jim
Eralda (fokm) (via 3 fokm) Perlando
Majeste III (fokm) Tonga (fokm) (via 2 fokm) Hermes du Buisson
Sandra (fokm) Natascha du Buisson Corot
Dan's Girl (fokm) Mambo King
Jackisa (fokm) Chaillot
 
Dame d'Atout II Tiercé d'Atout (fokm) Noble Atout
1941, E18, g.rec. Sans Atout (fokm) Dame d'Atout II (fokm) Prince Atout
Fee de Sans Atout (fokm) Maitre Atout
Nouvelle d'Atout (fokm) Lura d'Atout (fokm) Uno Atout
(via 3 fokm) Dreammoko
Kalinette Atout (fokm) Sonate d'Atout (fokm) Heroique Mesloise Roc Meslois
Vamp d'Atout (fokm) Norginio
Manille d'Atout (fokm) via 3 fokm Topaze d'Atout (fokm) Eridan
 
Valsovienne Helenienne (fokm) Tibur
1942, E23, 1.24 Kanara (fokm) Urie P (fokm) (via 2 fokm) Ulster du Cadran
Flore d'Estrees (fokm) La Ville au Clerk (fokm) Renoso
(via 2 fokm) Look de Star
(via 3 fokm) Al Capone Jet
 
Arlette III Kerjacques
1944, E19, 1.22 Quito
Seddouk
 
Bredouille Remember
1945, E40, 1.29 Toy
La Coulonces (fokm) Vanina B (fokm) Jorky
Ryker
Majac
Allez > Kiss Me Coulonces Timoko
Vramdao
 
Cancannière Quirinus III
1946, E115, 1.20
 
Gélinotte Ura
1950, U446, 1.16
 
Idumée Sertorius
1952, E77, 1.21 Tatius
Brutus Lucius
Ulpia (fokm) Quinio des Bordes
Dolopia (fokm) Rokardo
Gamélia (fokm) Talassius
Brettia (fokm) Otello Pierji
 
Jacinthe IV Pluvier III (dekh Zwed)
1953, E112, 1.24 Vesubie III (fokm) Passionant
Ker Seddouk
Regalant
Josubie (fokm) Viking's Way
Bonnecombe (fokm) Invar
 
Lola de Bellouet Bellouet
1955, E46, 1.23 Ocre et Verte (fokm) Altissima (fokm) Gai Brillant
(via 2 fokm) Doberman
Ida Bourbon (fokm) Royal Dream
Hera de Bellouet (fokm) Ukrainka (fokm) Full Account
Hasard Lavec
My Love Jet
Playa (fokm) Flaya de Jiel (fokm) Neoh Jiel
Néra (fokm) (via 2 fokm) Rolling d'Heripré
Tira de Bellouet (fokm) Katia de Bellouet Bourse de Bellouet One du Rib
 
Ua Uka Fakir du Vivier
1964, U326, 1.27 Grillon du Vivier (USA)
Hadol du Vivier
Jet du Vivier
Qlorest du Vivier
Eva du Vivier (fokm) Kronos du Vivier
Nicos du Vivier
Rova du Vivier (fokm) Erna du Vivier (fokm) Olifant
Lady du Vivier (fokm) Tad du Vivier
Maja du Vivier (fokm) Cedre du Vivier
Taja du Vivier (fokm) Joyau d'Amour
Saja du Vivier (fokm) Ago du Vivier
 
Agatha Katinka (fokm) Akim
1966, E8, 1.18 Banco
Fantasia (fokm) Kiwi
Nectar
 
Dourga II Uragon
1969, U403, g.r. Morgaflore (fokm) Arnaqueur
Tekiflore (fokm) Indy de Vive
Urgaflore (fokm) Rombaldi
Hermine d'Urga (fokm) Oyonnax
Rangone (fokm) Dream with Me
Hangone (fokm) Daquet Rapide
Poker Dream
Quatre Juillet
Shelford (fokm) Independance Day
Aostane (fokm) Naomi de Lou Melby Viking (dekh Zw)
 
Dimitria Une Crown (fokm) Etta Extra (fokm) Sam Bourbon
1969, U31, 1.15 Racer Bourbon
Kamera > Vita Bourbon (fokm) Face Time Bourbon
Mara Bourbon (fokm) Follow You
Qualita Bourbon (fokm) Fabulous Wood
Ma Crown (fokm) Un Charme Fou
 
Gadamès Udamès (fokm) Ganymède
1972, U383, 1.14 Halimède
 
Jolie Perle Echo
1974, U122, 1.16 Sepia (fokm) Imoko
Fête (fokm) Niky
Hally Blue (fokm) Rocklyn
 
Infante d'Aunou And Arifant
1974, MF, 1.16 Sissi d'Aunou (fokm) Bon Vivant
 
Kravotte Rainbow Runner
1976, E113, 1.20 Daisy Chain (fokm) Jackpot Dream
Kaisy Dream
Orsy Dream
Paisy Dream
 
Krille Carpe Diem
1976, E32, g.r. Oryx
Septimo
Fac Simile
Jam Pridem
Laetender Diem
Eryphile (fokm) Lincoln Jet
Ironie Jet (fokm) Rieussec
Rigonthe (fokm) Okapi de Fael
Udotee (fokm) Memory de Joudes (fm) Artiste de Joudes
 
Nesmile Buvetier d'Aunou
1979, U29, 1.17 Défi d'Aunou
Extrême Aunou
Amour d'Aunou (fokm) In Love with you
Our Love
Guilty of Love (fokm) Love You
Nice Love
Repeat Love
Perhaps Love (dekh Zw)
In Dix Huit
My Lovely Girl (fokm) So Lovely Girl
 
Perle du Corta April Pearl (fokm) Hippodamia (fokm) Quai Bourbon
1981, E187, 1.19 Reethi Rah Jet (fokm) Bold Eagle
Cash and Go
Ivre de Victoire (fokm) Brillantissime
 
Quézira Cézio Josselyn
1982, U3, 1.17 Dea Josselyn (fokm) Rédéo Josselyn
Fill Josselyn (fokm Can) Fill V (dekh Can)
Jolie Rêve (fokm Can) Fillgood (dekh Can)
 
Slave Dance Marathon
1984, U402, 1.14 Montecatini
Grande Lady (fokm) Pine Chip Wood
Orelady (fokm) Bolero Love
Casa Work (fokm) Gogo
Horsaca (fokm) Queschua Love (fokm) Atlas de Joudes
I Feel Good (fokm) Baghdad Dream (fokm) Mister J.P. (dekh Zw.)
Life is Good (fokm) Quevert (dekh Zw.)
 
Tahitienne Bon Conseil
1985, E73, g.r. Extrême Dream
Goetmals Wood
Mahana (fokm) So Perfect (dekh Zwed)
 
Armbro Glamour Coktail Jet
1985, U9, g.r. Lorenzo Jet (dekh.Ned.)
Delmonica Jet (fokm) Loulou Jet
Melchior Jet
Power Jet
Jenny Jet (fokm) Quaker Jet
Ornella Jet (fokm) Charly du Noyer
X-merrie product volgende generatie volgende generatie volgende generatie 


terug naar de artikelen


terug naar het Nieuws


© Copyright Fokkersvereniging