Fokmerrie(s) van de maand april/mei 2010:
Armbro Legacy en Wishfull Fortuna

Vanaf 20 april 2010 kiest het bestuur van de Fokkersvereniging een (of meer) fokmerrie(s) van de maand. In het algemeen zal dit een merrie zijn waarvan één of meer producten een bijzondere prestatie hebben geleverd, denk aan de Derby-winnaar.
De eerste maal is onze keuze gevallen op de twee nieuwe Elite-fokmerries Armbro Legacy en Wishfull Fortuna. Ze zijn inmiddels met hun producten opgenomen in de lijst op deze website en ze stonden ook al in de laatste Breeders Special vermeld.
Tijdens onze komende Jaarvergadering op maandag 17 mei a.s. zullen de bijbehorende oorkondes worden uitgereikt aan hun (laatste) eigenaren.

Armbro Legacy

Armbro Legacy

Deze merrie is geboren in de USA en, zoals de naam al zegt, gefokt door de beroemde stoeterij van de Armstrong Brothers. De merrie is een kleindochter van wereldkampioene en Hambletonian-winnares Armbro Flight. De moeder van laatstgenoemde is Helicopter en zij won ook de Hambletonian. Goed bloed verloochend zich niet, dat blijkt uit uit de productie van Armbro Legacy, waarvan we de beste hieronder opsommen.

Eerst heeft Aad van Schie met Elite-fokmerrie Armbro Legacy gefokt en de laatste producten zijn gefokt door zijn nicht Ans Jongeneel.

Voor meer info: kijk op : www.riverfamily.nl (als u hierop klikt, gaat u naar deze site)


Wishfull Fortuna

Wishfull Fortuna met Tjitse Smeding

Dit fokproduct van de heren Den Dubbelden en Schoonderwoerd is geboren in 1980 en was zelf een goed koerspaard. Ze won 16 koersen en een bedrag van 22.000 Euro. Wishfull Fortuna was een dochter van Carlos Pluto en stamt uit de Narrenkappe-stam. Haar beste producten waren:

Fokkers die met Elitemerrie Wishfull Fortuna hebben gefokt zijn (soms in combinatie) de heren K.H.L. Oosterloo, R.C.A. Weber en H. Kloosterman.


© Copyright Fokkersvereniging 2010