Fokkersoog: Jonah Vredebest, winnares van de Sweepstakes

(gepubliceerd in het blad "draf&rensport" nr. 30 van 2019, auteur Hans Huiberts)


Titel: Fokkersoog op de beide Sweepstakes-winnaars

In voorgaande jaren werden de twee Sweepstakes winnaars meestal aan het einde van het seizoen behandeld, als mosterd na de maaltijd. Dit jaar doen we het anders. Van beide tonen we de pedigree met de producten van de moeder en grootmoeder. Mocht één van beide nog de Derby of de Fokkers Trofee winnen, dan wordt hij/zij daarna alsnog uitvoerig besproken.
De Vader
Dit jaar hebben de twee Sweepstakes-winnaars dezelfde vader, namelijk Muscle Mass. Hij doet het in de fokkerij minstens zo goed als zijn 2 jaar jongere broer Muscle Massive, die in de koers veel meer heeft verdiend. In de USA bracht hij al 2 miljonairs, in Zweden is Zigge Silvio met 1,5 miljoen SEK de meest winnende en in Duitsland is Muscle Scott zijn beste product met € 156.000 winsom. Zijn beste NL-producten zijn Ilja Medo, Joe Fanatic (die in de Sweepstakes werd uitgeschakeld) en beide Sweepstakes-winnaars van 2019.  

Bijzonderheden
Jonah Vredebest was vroegrijp. Ze debuteerde winnend in de Herfst-Stakes der 2-jarigen, werd 2e in de Jofferprijs (in 1.14,4) en 3e in de 2-jarigen Derby. Onlangs won ze de Sweepstakes.
Haar moeder werd ook 2e in de Jofferprijs en koerste tot en met haar 7e jaar. Jonah komt uit een oude Nederlandse moederlijn, namelijk die van Nelly Pluto. Haar overgrootmoeder Varna Pluto is een volle zus van de crack Wanda Pluto. Super Arnie bewijst zich alweer als moeders vader

topper

Boven: Jonah Vredebest (Mariska Huel) wint de Sweepstakes-J op 07-07-2019,
voor Jazzrhythm Flevo (John de Leeuw).

topper

Boven: Jonah Vredebest en Mariska Huel zijn gehuldigd.
Mariska won haar tweede Sweepstakes (na haar zege met de merrie Go for One in 1992).Hulpmiddelen/bronnen:
- Gerard ter Schure‘s Computerstamboek.
- website NDR (www.ndr.nl)
- website NDR-Archief (www.archiefndr.nl)

terug naar overzicht Fokkersogen