Fokkersoog: Jewel Star, winnaar van de Sweepstakes

(gepubliceerd in het blad "draf&rensport" nr. 30 van 2019, auteur Hans Huiberts)


Titel: Fokkersoog op de beide Sweepstakes-winnaars

In voorgaande jaren werden de twee Sweepstakes winnaars meestal aan het einde van het seizoen behandeld, als mosterd na de maaltijd. Dit jaar doen we het anders. Van beide tonen we de pedigree met de producten van de moeder en grootmoeder. Mocht één van beide nog de Derby of de Fokkers Trofee winnen, dan wordt hij/zij daarna alsnog uitvoerig besproken.

De Vader
Dit jaar hebben de twee Sweepstakes-winnaars dezelfde vader, namelijk Muscle Mass. Hij doet het in de fokkerij minstens zo goed als zijn 2 jaar jongere broer Muscle Massive, die in de koers veel meer heeft verdiend. In de USA bracht hij al 2 miljonairs, in Zweden is Zigge Silvio met 1,5 miljoen SEK de meest winnende en in Duitsland is Muscle Scott zijn beste product met € 156.000 winsom. Zijn beste NL-producten zijn Ilja Medo, Joe Fanatic (die in de Sweepstakes werd uitgeschakeld) en beide Sweepstakes-winnaars van 2019.  

Bijzonderheden:
Jewel Star was er vroeg bij. Hij won de Jonkerprijs en werd 2e in de 2-jarigen Derby. Onlangs won hij de Sweepstakes, net als zijn moeder 16 jaar geleden. Zij werd daarna 4e in de Derby en 2e in de Merrie-Trofee. Ook grootmoeder Estrella Star was een goed koerspaard.
Ze stammen af van Zora (Tourterelle) en moeders vader is de in 1977 geboren Nevele Impulse. Blijkbaar hoef je niet met modern bloed te fokken voor een Sweepstakes-winnaar.topper

Boven: Jewel Star wint de Sweepstakes-J op 07-07-2019.

topper

Boven: Huldiging na de Sweepstakes-zege van Jewel Star.
We zien o.a. fokker-eigenaar Cees Roeling (links) en trainer-pikeur Jaap van Rijn.


Hulpmiddelen/bronnen:
- Gerard ter Schure‘s Computerstamboek.
- website NDR (www.ndr.nl)
- website NDR-Archief (www.archiefndr.nl)

terug naar overzicht Fokkersogen