Fokkersoog: Temple Boko, Elitemerrie

(gepubliceerd in het weekblad "Draf&Rensport", nr. 10 van 2019, auteur Hans Huiberts)


Titel: Nieuwe Elitemerrie Temple Boko

Temple Boko is één van de 3 nieuwe Elitemerries, die we er in 2018 bij kregen. Haar eerste vier NL-producten zorgden voor de benodigde 15 punten en deden dat voornamelijk in Noorwegen.

Temple Boko
Ze werd als jaarling aangeschaft door John Bootsman, die haar een nieuwe naam gaf en naar Zweden haalde. Ze koerste daar niet onverdienstelijk en werd o.a. 3e in de Trearingseliten. Ze heeft een prachtig record, net als haar moeder en grootmoeder. Temple Boko's vader Garland Lobell is bekend als de vader van de Hall-Brothers. Ze stamt af van de bekende Bewitch, net als de Amerikaanse dollar-miljonairs Costa Rica, Christal Fashion, Rotation, Go Get Lost, Lolique, Park Avenue Kathy, en verder Super Bowl en Classical Way. In Europa Traders en Villiam.

 


Onderstaand de producten van Temple Boko per 1 maart 2019
Click HIER voor een actueel overzicht van de productie van deze Elite-merrie.

PassingProductie
Alle producten van Temple Boko staan hierboven in een aparte tabel. Temple’s producten hebben hun meeste geld verdiend in het buitenland, ook de NL-gefokte. Hieronder een korte beschrijving van haar puntenpakkers.

Bogey Boko
Deze Credit Winner-zoon heeft nooit in NL gelopen. Hij won in Duitsland als 3-jarige drie koersen en werd daarna met een record van 1.16,4 en een winsom van € 5.525 naar Zweden geëxporteerd. Daar heeft hij nog ca. € 33.000 erbij gewonnen.

Cronos F Boko
Hij heeft als 3-jarige in NL gelopen en won alleen een paar gewone koers. Als 4-jarige won hij 2 koersen in Duitsland en werd daarna met een record van 1.15,3 en een winsom van € 4.150 naar Noorwegen werd geëxporteerd. Daar heeft hij nog ca. € 40.000 erbij gewonnen.

Denise F Boko
Deze Love You-dochter was een laatbloeier, die als 4-jarige met een record van 1.14,7 en een winsom van € 8.725 naar Noorwegen werd geëxporteerd. Daar heeft ze er nog ca. € 170.000 bij gewonnen en haar record verbeterd tot 1.11,5. In januari van dit jaar werd ze nog 2e te Jarlsberg.

Farao F Boko
Hij is het enige Temple Boko-product, dat zich tot nu toe in NL heeft onderscheiden.  Hij won de Jonkerprijs (in 1.16,5 met 3 deelnemers), werd 2e achter Fidelity Rhythm in de Productendraverij en won, alleen over de baan gaand, de Breeders Crown voor 2-jarigen. Het jaar daarop won hij het Criterium en een 3-jarigen Stakes, en werd 6e in de Selectiekoers en 3e in de Derby. Na nog een 4e plaats in een Stakeskoers in Wolvega werd hij met een record van 1.16,0 en een winsom van € 32.895 naar Noorwegen geëxporteerd. Daar heeft hij nog ca. € 6.000 erbij gewonnen.

Duits en weer Nederlands
Na deze eerste vier NL-producten volgden 3 Duitse producten en daarna is Temple Boko weer in het NL-stamboek gezet met haar laatste 2 producten, die nog niet zijn gestart. De merrie is nu niet drachtig.

 

Denise F Boko (van Love You)

Passing

Boven: Denise F Boko (Robin Bakker) wint op 31-1-2014.

Farao F Boko (van Muscles Yankee)

Passing

Boven: Farao F Boko na een zege op Duindigt met zijn trainer Paul Hagoort
en rijder Robin Bakker.terug naar overzicht Fokkersogen