Fokkers


Wat doen de fokkers van draverpaarden?

Draverfokkers streven ernaar de topatleten onder de drafpaarden te fokken. Door het houden van goede fokmerries en de keuze van prima presterende draverhengsten proberen zij talentvolle veulens te fokken die tot de besten in de draverijen kunnen behoren.


Wat zijn de revenuen voor de draverfokkers?

Draverfokkers worden voor hun werkzaamheden en investeringen gecompenseerd door (1) veel plezier, (2) de opbrengsten van de gefokte veulens ( op veilingen of via particuliere verkoop) en (3) de fokpremie: de fokker ontvangt een premie van 10% van het prijzengeld van het fokproduct.


Wat is de droom van de draverfokkers?

Het fokken van paarden die in staat zijn om hoofdrol te spelen in de topkoersen in Nederland zoals de Derby, Sweepstakes, Jonkerprijs, Jofferprijs, Productendraverij, Fokkerstrofee, Kampioenschap van Nederland, Grote Prijs der Lage landen en De Prijs der Giganten. Wie wil niet een paard fokken als een (willekeurige greep) Henri Buitenzorg, Kees Verkerk, Vriend, Kelsea Boko, Milo Windspiel, Herbie W? Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Frankrijk wordt regelmatig door Nederlandse fokproducten een stevige greep in de prijzenpot gedaan.


Wie kan er draverfokker worden?

Iedereen. Talrijke draverfokkers houden hun dieren op eigen grond en in eige stal, maar er zijn vele fokkers die hun merries stallen bij pensionhouders of stoeterijen, die de merries (en hun veulens) het jaar rond kunnen verzorgen. Interesse? Heeft u belangstelling voor de draverfokkerij? Of wilt U meer informatie? E-mail ons en maak uw naam en adresgegevens bekend zodat wij contact met u kunnen opnemen.© Copyright Fokkersvereniging 2005